strona główna Media Peptydy z wołowiny blokują gorzki smak

Znajdź wiadomości na wybrany temat

Szukaj w wątkach

Słowa kluczowe:






Peptydy z wołowiny blokują gorzki smak
2018-05-16 17:16:04 | KopalniaWiedzy.pl | Nauka

Peptydy powstałe z rozkładu białka mięsa wołowego blokują receptory goryczy (T2R4) na języku. Naukowcy mają nadzieję, że w przyszłości takie hydrolizaty enzymatyczne sprawią, że pewne pokarmy i leki będą postrzegane jako mniej gorzkie.

WCZEŚNIEJSZE WIADOMOŚCI

Gniazda szympansów czystsze niż ludzkie łóżka
2018-05-16 14:11:17 | KopalniaWiedzy.pl | Nauka

Gniazda szympansów są czystsze niż... ludzkie łóżka. Taki wniosek płynie z badań, podczas których sprawdzano gniazda pod kątem mikrobiologicznym oraz występujących w nich pasożytów.

Dieta bogata w błonnik chroni myszy przed wirusem grypy
2018-05-16 14:05:27 | KopalniaWiedzy.pl | Nauka

Ustawiając poziom reagowania układu odpornościowego na zdrowym poziomie, błonnik zwiększa przeżywalność zarażonych wirusem grypy myszy.

25.05  
25.05  
25.05  
25.05  
24.05  
24.05  
24.05  
24.05  
Nauka »
25.05  
25.05  
25.05  
25.05  
25.05  
25.05  
25.05  
25.05  
Więcej »
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X