strona główna Media Przefiltrowali chardonnay przez czerwone skórki. Efekt: turkusowe wino

Znajdź wiadomości na wybrany temat

Szukaj w wątkach

Słowa kluczowe:






Przefiltrowali chardonnay przez czerwone skórki. Efekt: turkusowe wino
2018-08-10 19:47:53 | TVN24.pl - Michałki | Społeczeństwo

W śródziemnomorskim kurorcie Sete we Francji goście restauracji i plażowych barów mogli spróbować pierwszej partii turkusowego wina. Trunek zawdzięcza kolor specjalnej recepturze. Wino ze szczepu chardonnay filtrowane jest przez skórki czerwonych winogron. Zawierają one naturalne barwniki - antocyjany - które nadają tę niecodzienną barwę. Produkowane w Hiszpanii Vindigo - bo tak nazywa się wino - spotkało się z dużym zainteresowaniem. Firmę zasypały zamówienia z całego świata.

»
24.04  
24.04  
24.04  
24.04  
24.04  
24.04  
24.04  
24.04  
Więcej »
Polecamy Oferty pracy