strona główna Media Wysoko przetworzona żywność skraca życie

Znajdź wiadomości na wybrany temat

Szukaj w wątkach

Słowa kluczowe:






Wysoko przetworzona żywność skraca życie
2019-02-12 09:52:01 | KopalniaWiedzy.pl | Nauka

Szeroko zakrojone francuskie badania wskazują na związek pomiędzy konsumpcją bardzo wysoko przetworzonej żywności, a ryzykiem śmierci. Badaniami objęto dziesiątki tysięcy osób, których dietę monitorowano w latach 20092017. Okazało się, że spożywanie gotowych pokarmów, takich jak np. zakupionych w supermarketach gotowych dań, które wystarczy podgrzać, umiarkowanie zwiększa ryzyko zgonu.

25.04  
25.04  
24.04  
24.04  
23.04  
23.04  
23.04  
22.04  
Nauka »
26.04  
26.04  
26.04  
26.04  
26.04  
26.04  
26.04  
26.04  
Więcej »
Polecamy Oferty pracy