strona główna Media Wysoko przetworzona żywność skraca życie

Znajdź wiadomości na wybrany temat

Szukaj w wątkach

Słowa kluczowe:






Wysoko przetworzona żywność skraca życie
2019-02-12 09:52:01 | KopalniaWiedzy.pl | Nauka

Szeroko zakrojone francuskie badania wskazują na związek pomiędzy konsumpcją bardzo wysoko przetworzonej żywności, a ryzykiem śmierci. Badaniami objęto dziesiątki tysięcy osób, których dietę monitorowano w latach 20092017. Okazało się, że spożywanie gotowych pokarmów, takich jak np. zakupionych w supermarketach gotowych dań, które wystarczy podgrzać, umiarkowanie zwiększa ryzyko zgonu.

WCZEŚNIEJSZE WIADOMOŚCI

Dla zdrowia lepiej zaparzać zieloną herbatę wodą butelkowaną. Dla smaku - wodą z kranu
2019-02-12 09:16:35 | KopalniaWiedzy.pl | Nauka

Zielona herbata zaparzona w wodzie butelkowanej ma bardziej gorzki smak, ale zawiera też więcej przeciwutleniaczy niż herbata zaparzona z użyciem wody z kranu.

Polski pomysł na wprowadzenie do nowotworu konia trojańskiego
2019-02-12 06:26:35 | KopalniaWiedzy.pl | Nauka

Opracowane przez Polaków nanocząstki zatrzymywane są w komórkach nowotworowych, ale usuwane z komórek zdrowych. Jeśli w takim nanometrowym koniu trojańskim umieści się świecące lub magnetyczne znaczniki albo lek, uzyskamy sposób na diagnozę lub leczenie nowotworów.

22.02  
22.02  
22.02  
22.02  
22.02  
22.02  
22.02  
22.02  
Nauka »
24.02  
24.02  
24.02  
24.02  
24.02  
24.02  
24.02  
24.02  
Więcej »
Polecamy Oferty pracy